Pompoen pindasoep!

Het is weer herfst! Tijd voor paddenstoelen, stoofpotjes en natuurlijk pompoen! Met de laatste heb ik vandaag een heerlijk recept gemaakt: pompoen pindasoep! Pompoen en pinda zijn een lekkere combinatie. Samen met de ui, kokosmelk en vadouvan kruiden krijg je een smakelijke pompoensoep. De vadouvan kruiden is ontwikkeld in samenwerking met drie sterren chef Jonnie Boer. Het is een mooie Indiase melange van Franse origine. Wij aten de soep met een salade van mango, avocado en taugé! Er stonden al twee pompoensoepen op mijn blog, een hele eenvoudige snelle en eentje met chorizo, dat maakt de soep lekker pittig! Genoeg keuze dus!

Ingrediënten (voor een pan vol)
1 flespompoen
1 ui
750 ml bouillon van een tablet (bijv. kip)
3 eetlepels pindakaas
een half blikjes kokosmelk
2 theelepels vadouvan kruiden (of kerrie poeder)
peterselie of koriander en taugé om te serveren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes (verwijder de zaadjes, schillen hoeft niet). Leg deze met de grof gesneden ui en de kruiden in een braadslede. Zet de braadslede ongeveer een half uur in de oven tot de pompoen zacht is. Doe de inhoud van de braadslede in een pan. Voeg hier de bouillon, kokosmelk en pindakaas aan toe. Maal met de staafmixer tot een smakelijke soep! Garneer met wat peterselie of koriander en taugé!

Eet smakelijk!

pompoen pindasoep

Share Button

4 reacties op “Pompoen pindasoep!

  1. Dat ziet er alvast fantastisch uit!

  2. Sven on 12/10/2014 at 15:44 said:

    Heb hem al een tijdje opgeslagen.
    Klonk zo goed, daarkreeg ik trek in.
    Gisteren de ingrediënten gekocht, en nu aan de slag!

  3. Ri on 01/11/2014 at 11:36 said:

    Heerlijk! Ook zonder peterselie/koriander. Heb echter de pompoen nog wel meegekookt. Half uurtje in onze oven bleek niet genoeg.

  4. Josien on 29/10/2017 at 14:52 said:

    Erg lekker zachte soep!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation