Erwtensoep uit de Slowcooker

Toen ik een abonnement op de ELLE Eten nam, kreeg ik er een Slow Cooker van BK bij. Heerlijk, je kan er allerlei lekkers in doen, in de oven zetten en na een paar uur haal je de deksel eraf en komen er de heerlijkste geuren uit. Toen het vorige week zo koud was probeerde ik erwtensoep uit de Slowcooker (het recept kan ook prima in een grote pan gemaakt worden). Ik nam een receptje uit de Allerhande en gaf er mijn eigen draai aan:

Ingrediënten
Erwtensoep pakket van de AH (400 gram spliterwten, 1 ui, 1 prei, 1 winterpeen, halve knolselderij en een laurierblaadje)
300 g hamlappen
1 schouderkarbonade
1 speklapje
1 rookworst

Bereiding
Was de erwten. Doe met de hamlappen, karbonade en het speklapje met 2 liter koud water in de slowcooker (of pan). Voeg de prei, winterpeen, knolselderij (allen in stukjes), laurier en ui toe. Breng op smaak met peper en zout en zet de slowcooker met de deksel erop in een (nog koude) oven van ongeveer 130 graden. Haal de hamlappen, karbonade en het speklapje na ongeveer een uur uit slowcooker en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes doe deze weer terug. Laat de slowcooker nog minimaal 4 uur (liefst langer) in de oven staan. Snijd de worst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. De volgende dag is de soep nog lekkerder!

 

Share Button

3 reacties op “Erwtensoep uit de Slowcooker

  1. Hee ik heb ook zo’n slowcooker van de ELLE! Maar gebruik hem nog veel te weinig.. Dus als je nog wat recepten hebt ;)

  2. El on 20/09/2013 at 10:33 said:

    Interessant kook-geval, die cooker. Maar het is geen slow-cooker, hoor. Slowcookers gaan niet in de oven, maar hebben een eigen elektrisch verwarmingselement. Het eten kookt er (net) niet in. Je gooit er ‘s ochtends vlees en groente in, en ‘s avonds is het allemaal klaar. Wat jij hebt is waarschijnlijk een soort Römertopf. Wat raar dat ze het slow cooker noemen…

    Maar anyway, leuk recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation