Mini spinazie geitenkaas quiches

Gisteren maakte ik mini quiches. Het recept kreeg ik van Mireille, kookclubvriendin en collega. De mini quiches waren voor de high tea die ik gistermiddag had met al mijn collogo’s (collega logopedisten ;)..). Iedereen maakte wat lekkers en zo werd het een gezellige middag! De hoeveelheden zijn voor een grote hartige taart. Ik heb deze hoeveelheid gemaakt en wat over was in grotere vormpjes gedaan en bewaard.

Ingrediënten
200/300 gram bladspinazie
olie
boter
3 eieren
paneermeel
200 gram zachte geitenkaas
1 dl creme fraiche
deeg voor hartige taart
groene pesto
nootmuskaat
ontbijtspek
pijnboompitjes

Bereiding
Olie in pan, spinazie roerbakken tot het slinkt. De spinazie afspoelen met koud wateren in een zeef uitdrukken. Het muffinbakblik met boter insmeren en paneermeel er overheen strooien. Het deeg voor hartige taart uitsteken met een kookring (voor de miniquiches, zo krijg je mooie gelijke taartjes) en netjes in het muffinbakblik draperen, insmeren met groene pesto. De eieren met crème fraiche los kloppen, geitenkaas en spinazie erbij. Nootmuskaat, zout en peper naar smaak toevoegen. Het spinaziemengsel in het muffinbakblik, plakjes spek er op, geraspte kaas en pijnboompitjes er overheen. Ongeveer 15-20 minuten op een temperatuur van 200 graden. Smullen maar!

Share Button

4 reacties op “Mini spinazie geitenkaas quiches

 1. Quirine on 19/02/2012 at 15:19 said:

  Ik ga morgen het recept maken, Pien! Het ziet er heerlijk uit. Alleen een vraagje.
  Moet je de pijnboompitjes roosteren, of is dat eigenlijk overbodig (omdat het al de oven in gaat?).
  Dank en ga zo door!

 2. Nee hoor, dat hoeft inderdaad niet. In de oven krijgen ze al een mooi bruin kleurtje!
  Succes met bakken morgen! :)

 3. Jeetje, deze zien er wel verschikkelijk lekker uit zeg!

 4. Pingback: Nieuwjaarshapjes 2013! - De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation