Eitje, niet altijd een eitje!

Iedere zondagochtend maak ik een ontbijtje op bed. Meestal een kopje thee, glaasje (verse) jus d’orange en een broodje of boterham met een eitje, gezellig samen op bed oppeuzelen. Ik neem meestal een gebakken eitje, met kaas, spek of gewoon, alleen een beetje zout. Daar is niets moeilijks aan, pan op het vuur, boter (= het lekkerst) of olie in de pan, eitje breken en bakken maar.

Hij wil meestal een gekookt eitje, veel gezonder! Maar wel moeilijker! In de tijd dat we samen zijn (bijna 6 jaar) is het een zeldzaamheid dat ik voor hem een goed gekookt eitje heb gekookt. Ik zet het eitje met warm water op, wacht tot het water kookt en zet de wekker (in mijn hoofd, op gevoel dus) op 3 of 4 minuten. Laten schrikken onder koud water in het dopje en smullen zou je zeggen. 9 van de 10 keer is hij te zacht of niet goed geschrokken..

Hoe koken jullie je eitje? Wie heeft de gouden tip? En hoe vinden jullie je eitje het lekkerst?

Gebakken chocolade eitjes (witte chocolade au bain marie smelten, met een lepeltje mooie rondjes op bakpapier maken en een gele M&M erin! Leuk idee voor Pasen of zomaar om te trakteren!)

Share Button

9 reacties op “Eitje, niet altijd een eitje!

 1. Ik ben er ook slecht in. Plus dat ik van hard gekookte eitjes hou, dus voor mij lukken ze altijd wel. Maar een zachtgekookt eitje is heel wat anders! Ik heb geleerd om echt een wekker te zetten op 3.5 minuut en daarna goed te schrikken. Dus pannetje met eitjes erin leeggieten en direct koud water erop! Dan lukken ze meestal wel :-)

  Enne, leuk idee van die chocolade eitjes!! :-)

 2. Ik hou zo van eitjes! Alleen is het bij mij heel makkelijk: ik wil ‘m zo hard mogelijk. ;) Dus ik heb niet echt tips, haha.
  Vind een scrambled eitje (met stukjes tomaat erdoor, peper en zout) trouwens ook overheerlijk.

 3. merel on 26/02/2012 at 14:52 said:

  Lieve Pienus, die eitjes waren te gek: mmm!
  Mijn (echte) zachtgekookte eitje is altijd perfect als ik dit doe:
  – water koken;
  – eitje (met gaatje erin geprikt met eiprikker) in kokend water;
  – precies 5 min de wekker zetten ;
  – als de pieper gaat direct afspoelen onder koude kraan;
  – & klaar is kees!

 4. gaatje prikken in het ei.
  Opzetten gelijk in de pan.
  Water kookt dan 5min. (groot formaat/ tot middel ei)
  Goed laten schrikken .
  Kan niet missen

 5. Bedankt voor al jullie reacties! Volgende week zondag ga ik ze uitproberen! :)

 6. Ik eet vrijwel alleen maar koolhydraat-arm. Eitjes zijn dus altijd een onderdeel van mijn ontbijt en ik heb dé perfecte manier gevonden om ze te koken: Koud water, eitjes erin, wachten tot het kookt en 1 minuut 45 koken tot 2 min. Kan niet missen. Alleen echt wachten (erbij staan dus)tot het water kookt en dan de wekker aanzetten. Mijn wekker is: mezelf opmaken. Werkt elke dag weer. Succes en laat me weten of t gelukt is!

 7. Myrthe on 11/06/2012 at 03:41 said:

  Eerst het water laten koken, dan de eitjes erin en dan 7 tot 8 minuten laten koken. Vervolgens laten schrikken en ze zijn perfect!

 8. Silvia on 10/02/2013 at 02:20 said:

  Je hebt hiervoor een heel handig ding wat je kunt meekoken met de eieren in het water werkt perfect. Gewoon verkrijgbaar bij het kookpunt op noordplein :D

 9. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My site has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it
  is popping it up all over the internet without my permission.
  Do you know any methods to help prevent content from being ripped
  off? I’d certainly appreciate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation