Pasta met kip en champignonsaus

Een fijn recept vanuit huis meegekregen. Een makkelijk, lekker en vooral snel gerecht. Laatst maakte ik hem weer, Mireille (collega en kookclubvriendin) kwam eten. We maakten het recept samen en ze moest toch wel even vies kijken toen ze het blik champignon crèmesoep door de kip heen schepte! Maar toen ze eenmaal een hap nam: verkocht!

Ingrediënten (4 personen)
500 gram pasta
400 gram kipfilet
1 blik champignon crèmesoep of een blik champignon ragout
1 bakje champignons
Klein bekertje crème fraiche
100 gram magor (mascarpone gorgonzola) gormas (gorgonzola mascarpone) of alleen gorgonzola.
Eventueel een beetje rucola ter garnering.

Bereiding
Zet het water voor de pasta met een beetje zout op. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Bak de kipstukjes in een beetje olie, bak de champignons mee. Roer de champignon crèmesoep en het bekertje crème fraiche erdoorheen. Als de saus één geheel is doe je de kaas erbij. Nog een beetje peper uit de pepermolen en klaar is Kees. Beetje rucola op het bord, pasta en saus erover! Smakelijk!

Share Button

1 reactie op “Pasta met kip en champignonsaus

  1. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Wat eten we vandaag? ‘Poulet aux champignons avec une sauce au vin blanc’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation