Pasta ‘van der Werff’ vs pasta ‘de Jong’

Elke familie kent zijn eigen ‘pasta met tomatensaus’ recept. Die van mij en mijn vriend in ieder geval wel. Toen wij elkaar leerden kennen moesten deze dan ook allebei getest worden. Ik vond die van zijn moeder erg lekker en hij likte zijn bord (letterlijk!) af bij de pasta van mijn moeder. Hierbij de recepten, oordeel zelf!

Pasta ‘van der Werff’, a.k.a. ‘dikke saus met ballen’

Ingrediënten (2 personen)
250 gram spaghetti
300 gram gehakt
3 flinke uien
boter
suiker
bloem
1 groot of 2 kleine blikje(s) tomatenpuree
een halve liter bouillon van 1 blokje (groente of runder)
geraspte kaas

Blender of staafmixer

Bereiding
Kruid het gehakt naar wens (peper, zout, kruiden). Maak hier balletjes van (formaat Zweedse balletjes) en bak deze aan in ruim wat boter in een grote hapjespan. Als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en legt deze even apart. Bak in het bakvet van de gehaktballetjes de uien, tijdens het bakken een eetlepel suiker toevoegen. Laat de uitjes bakken totdat ze een beetje zacht worden. Voeg bloem toe, totdat alle boter is opgenomen, daarna de tomatenpuree en bouillon totdat er een gebonden saus ontstaat. Doe de saus in de blender of pureer hem in de staafmixer (met de staafmixer blijft hij wat grover). Als de saus te dik blijft voeg dan nog wat bouillon toe. Saus terug in de pan, ballen erbij en nog even opwarmen. Spaghetti is het lekkerst erbij, andere pasta is ook prima. Lekker met geraspte kaas erover!

Pasta ‘de Jong’

Ingrediënten (2 personen)
250 gram macaroni
300  gram gehakt
3 uien
2 grote blikjes tomatenpuree
Maggi

Bereiding
Kook de macaroni. Kruid het gehakt naar smaak, draai hier soepballetjes van. Bak deze in een beetje olie of boter. Bak hierna de gesnipperde ui mee. Voeg de tomatenpuree en de macaroni toe. Breng op smaak met Maggi.

Eindstand wat ons betreft: 1-1!

Pasta ‘de Jong’

Foto van pasta ‘van der Werff’ volgt zodra het recept weer gemaakt is.

Share Button

1 reactie op “Pasta ‘van der Werff’ vs pasta ‘de Jong’

  1. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Wat eten we vandaag? Pasta ‘de Jong’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation