Bietjesrisotto

Nog een favoriet! Al verschillende recepten gemaakt, maar uiteindelijk is dit mijn eigen versie geworden:

Ingrediënten (4 personen)
1 ui
700 ml groentebouillon (van tablet)
100 ml witte wijn
20 g boter
300 g risottorijst
125 gram spekjes
1 pot rode bieten
4 eetlepels roomkaas kruiden of geitenkaas
1 zak rucola
75 gram parmezaanse kaas

Bereiding
Ui pellen en snipperen. Bouillon aan de kook brengen. Boter in pan met dikke bodem verhitten en hierin ui glazig fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen. De wijn aan de rijst toevoegen en al omscheppend zachtjes laten koken tot alle wijn is opgenomen. Scheut bouillon toevoegen, doorroeren en wachten tot vocht is opgenomen. Herhalen tot alle bouillon is opgenomen en rijst beetgaar en smeuïg is. Intussen spekjes uitbakken en bieten in zeef laten uitlekken. Bieten in stukjes snijden, met kruidenkaas/ geitenkaas en spekjes door risotto roeren en goed doorwarmen. Rucola over 4 borden verdelen, risotto erop scheppen en bestrooien met parmezaanse kaas of nog een beetje geitenkaas.

Share Button

3 reacties op “Bietjesrisotto

  1. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » De kast van Pien!

  2. Ziet er errug lekker uit…eker voor n risotto-fan (en FEYENOORD-supporter…rood-wit :))

  3. Diane on 17/10/2013 at 14:05 said:

    Gister klaargemaakt, was erg lekker! Ook mijn vriend die niet van bietjes houdt vond het lekker! Echt een aanrader, bedankt! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation