De kast van Pien!

Mijn (onze) boekenkast. Sinds vorig jaar hebben we een nieuwe, omdat de oude echt uitpuilde! Alles op elkaar gestapeld, als je er één boek uithaalde viel de rest om. Sinds we een nieuwe boekenkast hebben past alles erin, kookboeken, kooktijdschriften en natuurlijk alle andere boeken en prullaria. Als ik een nieuw kookboek heb krijgt deze een mooi plekje in de kast.

Al sinds een aantal jaar spaar ik kooktijdschriften: Delicious. Allerhande, Elle Eten, Foodies, ga zo maar door. De Delicious liggen allemaal mooi op een stapel in de kast, met de Elle Eten ernaast. De Foodies staan in mijn krantenbak. Uit de Allerhandes heb ik receptjes gescheurd en in een mapje geplakt, in een los insteekmapje gedaan. Niet echt handig. Wel kwam ik tijdens het opruimen vandaag weer een paar heerlijke receptjes tegen, bietjesrisotto, romige varkensreepjes en zalm met augurkmayonaise. Maar al deze recepten liggen los in de kast (achter een deurtje, dat dan weer wel). Ik zoek dan ook naar het ultieme opbergsysteem voor mijn losse receptjes. Wie-o-wie heeft er een idee, tip enz? Ik hoor het graag!

Mijn kookboekenverzameling

Twee laatst gekochte/ gekregen kookboeken

Delicious.

Losse recepten probleem

 

Share Button

2 reacties op “De kast van Pien!

 1. Myrna on 29/08/2012 at 15:39 said:

  ik ben ook zo’n verzamelaar betreft kookmagazines en ik ken dus je probleem!
  ik heb bij de ikea van die lectuurbakken gekocht (5 voor 4 euro ofzo) en heb daarop met zwarte stift heel netjes de naam van het magazine (delicious, allerhande) en de jaargang opgeschreven.
  daar stop ik dan per jaargang en op maand de magazines in!
  heel opgeruimd en netjes!

 2. Elvera on 05/12/2012 at 15:54 said:

  Hallo,
  Ten eerste valt je koken erg in de smaak. Ik lees tenslotte echt al zover terug hahaha. Ten tweede van harte gefeliciteerd met Faas.Geniet ervan. Ten derde je probleem, waarschijnlijk ondertussen al opgelost of verborgen achterin de de kast. Mijn manier is inscannen. Ja echt het lijkt veel werk maar valt reuze mee. En de rondslingerde papiertjes ben je kwijt. Succes!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation