Wat eten we vandaag? Romige varkensreepjes!

Nog een lekker receptje uit de Allerhande. Niet heel gezond, maar wel om te smullen!

Ingrediënten (4 personen)
1 zak rösties
1 komkommer
4 el olijfolie
1 bakje platte peterselie, fijngesneden
400 gram magere varkensreepjes naturel
400 gram champignons
250 ml slagroom
1 el bloem

Bereiding
Bereid de rösties volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp  ondertussen de komkommer in plakjes en doe in een kom met 2 el olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de varkensreepjes in 3-4 min. bruin. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Schenk de slagroom erbij. Roer de bloem met 2 el koud water glad. Voeg toe aan de varkensreepjes en verwarm 5 min. op laag vuur tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en de rest van de peterselie. Verdeel de varkensreepjes over 4 borden en leg de rösties ernaast. Serveer met de komkommersalade.

 

Share Button

1 reactie op “Wat eten we vandaag? Romige varkensreepjes!

  1. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » De kast van Pien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation