Zalm met augurkmayonaise

Eén van onze favorieten sinds dit recept vorig jaar in de Allerhande stond. Een lekker fris en zomers recept!

Ingrediënten (4 personen)
600 gram aardappelen kruimig, schoongeboend
600 gram snijbonen
50 g boter
400 gram zalmfilet
1 bakje platte peterselie, fijngesneden
1/2 pot augurken sticks, in stukjes
4 el mayonaise

Bereiding
Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Roer de helft van de boter erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden. Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop.

 

Share Button

5 reacties op “Zalm met augurkmayonaise

  1. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » De kast van Pien!

  2. Ziet er goed uit! Krijg meteen zin in de zomer:)

  3. Deze staat hier vanavond op tafel, ben benieuwd :)

  4. Het was heerlijk, ik heb er net over geblogd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation