Wat eten we vandaag? Ovenpasta met zalm en prei!

Een gezond en snel receptje uit de Allerhande.

Ingrediënten (2 personen)
200 gram pasta
1 pak prei à la crème
2 zalmfilets
1 doosje basilicum
1 beschuit
1 eetlepel olijfolie

Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig. Roer de stukjes zalm erdoor. Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfalle. Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuïg te maken. Doe het farfallemengsel in de ingevette ovenschaal. Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel. Schuif de schotel 15 centimeter onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 minuten goudbruin worden.

Share Button

2 reacties op “Wat eten we vandaag? Ovenpasta met zalm en prei!

  1. Mireille on 17/03/2012 at 15:15 said:

    1 beschuitje maar joh?

  2. Pien on 18/03/2012 at 19:11 said:

    Ja, Mier, maar 1 beschuitje en de oven op 250 graden grill! Tip voor een mooi bruin (iets te bruin) korstje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation