Verjaardagsetentje voor Marieke!

Gisteren kookte ik een verjaardagsetentje voor Marieke, ze was dan al een aantal weken geleden jarig geweest, maar het etentje en cadeautje had ze nog tegoed!

Ik maakte een klein hapje vooraf, paprikadip met bananenchips (van de toko).

Als hoofdgerecht kookte ik één van mijn favoriete risotto’s, met paddenstoelen, parmezaanse kaas en rucola.

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 el olijfolie
1 uitje
2 bakjes paddenstoelenmix
300 g risottorijst
150 ml witte wijn
750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten)
125 g mascarpone
2 el tijmblaadjes
75 g Pecorino Romano
rucola

Bereiding
Verhit de olie in een wijde pan en fruit de sjalot. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier, snijd ze grof en bak ze 5 min. mee in een aparte koekenpan. Schep de risotto door de uitjes en bak 2-3 min., tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen; roer regelmatig. Voeg steeds een scheut bouillon toe; laat de rijst de bouillon helemaal opnemen voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Schenk bij tot alle bouillon op is. Blijf regelmatig roeren. Kook de risotto zo in 15-20 min. gaar. Schep de mascarpone door de risotto en warm 1 min. mee. Meng ook de paddenstoelen erdoor. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm en de helft van de Pecorino Romano toe en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Schep dan in 4 diepe borden met wat rucola en strooi de rest van de kaas erover.

Een redelijk gezond en klein toetje, een laagje blauwe bessen in een glaasje, daarover wat magere kwark met opgeklopte slagroom en vanillesuiker, als topping frambozen uit de vriezer met wat suiker warm gemaakt. (een rood-wit-blauw toetje, leuk voor het EK straks!).

Share Button

2 reacties op “Verjaardagsetentje voor Marieke!

  1. Het was echt zoooo lekker! Tnx voor de fijne avond!

  2. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » EK-menu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation