Caesar salade met krokante kip en croutons

Een heerlijk zomers recept uit de Allerhande, onze favoriete salade. Het is even werk, maar dan heb je ook wat!

Ingrediënten (4 personen)
3 petit pains, witte broodjes (nog niet afgebakken)
olijfolie
1 ei
250 g kipfilet, in plakjes
1 blikje ansjovisfilet
2 teentjes knoflook, geperst
4 el mayonaise
1/2 citroen
1 krop romaine sla, in repen
50 g Parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal 1 petit pain in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de 2 andere petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie, wat knolook, peper en zout. Bak de croutons in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen. Klop in een diep bord het ei los met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de kip in 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege. Prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal en meng de knoflook en de mayonaise erdoor. Knijp de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Schep de sla door de dressing. Leg de plakjes kip, de croutons en de rest van de ansjovisfilets erop, verdeel de Parmezaanse kaas erover.


Share Button

4 reacties op “Caesar salade met krokante kip en croutons

  1. Zo heerlijk! In Florida ook veel gegeten. Alleen hou ik niet zo van ansjovis, hoop niet dat dat door de dressing zat. ;)

  2. Een echte klassieker, heerlijk!

  3. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Foodblogevent augustus

  4. Pingback: Foodblogevent augustus | Chicks Love Food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation