Wat eten we vandaag? Aspergetaart!

Het aspergeseizoen is weer begonnen, dus tijd voor asperges. Op de traditionele manier erg lekker (gekookt met ham, ei, botersaus en krieltjes), maar ook in deze taart. Het recept haalde ik van de Delicious. site.

De kontjes en schillen van de asperges had ik meegekookt tijdens het koken. Ik bedacht me dat ik daar wel een soepje van kon maken. Groentebouillonblokje bij het water, schillen en kontje even de staafmixer erdoor en klaar. Zo makkelijk bleek dat dus niet. Mijn staafmixer sloeg op hol omdat de schillen tussen de staafmixer bleven zitten. Chaos in de keuken, want alles ging over de rand heen. Na even zoeken op internet las ik dat je de schillen er ook uit moet halen. Aha! Dat was het dus. Door de zeef dus en je hebt een heerlijke bouillon! Lekker met wat ham-reepjes erdoor!

Share Button

1 reactie op “Wat eten we vandaag? Aspergetaart!

  1. Quirine on 18/04/2012 at 18:52 said:

    Ziet er heerljk uit!!! hmm. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation