Wat eten we vandaag? Couscous salade met worstjes in tomatensaus!

Wat kunnen we eens maken met de runderworstjes die nog in de vriezer liggen? Aardappels en groente erbij? Mwah, beetje saai! Zin in een couscoussalade! Na wat surfen op de site van de AH, kwam ik bij een heerlijke salade tegen en gaf hier mijn eigen draai aan.

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram couscous
1 komkommer
platte peterselie
koriander
1 bosui
citroensap
olijfolie
runderworstjes (of gehaktballetjes)
tomatenblokjes
knoflook
pijnboompitten of andere noten

Bereiding
Bereid de  couscous zoals op de verpakking staat. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in stukjes, meng deze door de afgekoelde couscous evenals de fijngesneden peterselie, bosui en koriander (naar smaak). Voeg nog wat peper, zout en citroensap toe. Bak worstjes (of balletjes) even aan in wat olijfolie en voeg te tomatenblokjes en knoflook toe. Laat de worstjes gaar worden en maak het bord mooi op!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation