Gamba’s al ajillo / gamba’s pil pil!

Een heerlijke Spaanse tapa! Wij aten hem in Frankrijk, ook dan is hij verrukkelijk!
Ajillo is knoflook, pil pil is ‘sissen’, je ziet ze in Spanje verschillend op de kaart staan, maar je krijgt hetzelfde.

Voor 2 personen: redelijk wat olijfolie in de pan, 1 grote ui fruiten en 2 teentjes knoflook , hierbij een Spaanse peper (wij gebruikten hier gedroogde pepers) naar smaak toevoegen en even meebakken, gamba’s erbij en verdelen over 2 ovenschaaltjes olie toevoegen totdat alles rijkelijk bedekt is met olie. 10 minuutjes op 140 graden (niet te heet, anders verbrand de knoflook en wordt deze bitter), totdat ze lekker sissen! (Je kan de gamba’s van te voren ook even grillen, dan is de smaak lekkerder).

Heerlijk met wat stokbrood (lekker dippen in de knoflook/ peper olie) en salade.

Share Button

2 reacties op “Gamba’s al ajillo / gamba’s pil pil!

  1. Heerlijk gerechtje! Ik maak het ook wel eens, ben er dol op!

  2. Pien! Ik ga je een plekje geven op mijn blog! Ik zet je bij inspiratie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation