Brochettes au coq au vin!

Coq au vin is een heerlijk gerecht, vooral in de winter. In de zomer kan je deze variant van Rachel Khoo maken: coq au vin aan spiesjes! Het is even werk, maar fijn smullen!

Ingrediënten (voor 4 personen)
750 gram kippenpoten (zonder bot, met vel)
150 gram gerookt spek (aan één stuk)
2 grote wortels, in stukken
8 kleine aardappels
8 kleine uitjes, heel, gepeld
1 eetlepel rodewijnazijn
1 eetlepel maizena
1 eetlepel suiker
zout en peper
8 kleine champignons
1 eetlepel olijfolie

Voor de marinade:
2 teentjes knoflook. fijngehakt
1 ui, fijngehakt
klontje boter
4 takjes tijm
3 laurierblaadjes
5 dl rode wijn

Bereiding
Bak voor de marinade de knoflook en de ui goudbruin in de boter, voeg de tijm en de laurierblaadjes toe  en bak deze 1 minuut mee. Voeg dan de wijn toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Laat afkoelen. Hak de kip in grote stukken, doe die met de blokjes gerookt spek in een grote plastic doos en voeg de koude marinade toe. Laat minstens 4 uur in de koelkast staan (liever een hele nacht).

Neem de kip en de spekblokjes uit de marinade en zeef de marinade. Meet 3 dl marinade af, schenk die in een pan en zet apart. Doe de wortels, de aardappels, en de uitjes in een grote pan koud, gezouten water en breng dit aan de kook. Kook de groenten 5 minuten, schenk ze door een zeef en houd ze 2 minuten onder koud stromend water, laat afkoelen.

Maak de saus. Kook de marinade op hoog vuur met de helft in een voeg de azijn toe. Meng het maizena met een beetje water tot een dun papje en klopt dit door de saus. Kook de saus 5 minuten of tot hij de consistentie van dikke room heeft. Voeg de suiker, zout en peper toe. Dek af met plasticfolie; houd de saus warm tot gebruik.

Rijg de kip aan spiesen en wissel ze af met de spekblokjes, groenten. en champignons. Bestrijk alle ingrediënten met olijfolie en leg ze onder geregeld keren ongeveer 5 minuten op de barbecue (of grillpan). Serveer met de dipsaus.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation