Wat eten we vandaag? Spaanse aardappeltortilla!

Volgende week gaan wij een paar dagen naar Valencia, nog even een paar dagen er tussen uit, voor de laatste keer met z’n tweeën! Met dat in mijn hoofd, bedacht ik me dat het wel weer eens tijd werd voor een Spaanse aardappeltortilla! In Spanje zijn ze zo lekker, wij aten ze zelfs een keer als ontbijt. Lekker smeuïg, ei, aardappels, ui en knoflook. Op een stukje stokbrood bijvoorbeeld. Of zoals wij het vanavond aten met een beetje salade en een stukje brood.

Kook 300 gram aardappels in plakjes met flink wat zout. Giet deze af en laat ze afkoelen. Maak ondertussen het eiermengsel van 6 eieren, zout, peper en een beetje melk. Klop dit goed door elkaar. Neem een koekenpan en schenk hier een flinke laag olijfolie in. Fruit de ui en voeg de aardappels en en knoflook  toe, meng goed door elkaar. Schenk het eiermengsl erover en laat stollen. Laat op laag vuur gaar worden. Stort hem op een bord en serveer er een frisse salade en wat stokbrood bij.

Smakelijk!

Share Button

5 reacties op “Wat eten we vandaag? Spaanse aardappeltortilla!

 1. Ohh wat lekker! Kun je ook van die voorgekookte aardappelschijfjes nemen? Ik heb nooit aardappels in huis…

 2. Ja, kan! Wel minder lekker..

 3. Mmmm. Ooit op in een tapas restaurant en toen vond ik het heerlijk. Ik vertrek maandag richting La Palma, Canarisch eiland, en ik vraag me af of ze daar ook deze heerlijke dingen serveren. Anders maak ik dit snel zodra ik terug kom!

 4. Helena on 08/08/2012 at 11:56 said:

  Ik maak dit ook, en dan met chorizoworst, vel er af halen, in stukjes snijden, even uitbakken event spekblokjes erbij, dan de rest van de ingrediënten er bij, en als laatste geraspte kaas, deksel erop zodat de kaas gaat smelten, en ipv van stokbrood eten wij er tortilla bij.

  • Pien on 08/08/2012 at 19:42 said:

   @ Helena Bedankt voor je tip, ik ga hem zeker nog een keer maken, maar dan op jouw manier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation