Valenciaanse drankjes!

Afgelopen weekend waren wij in heerlijk Valencia! Twee typisch Valenciaanse drankjes die je gedronken moet hebben zijn de ‘horchata’ en ‘agua de Valencia’.

In de horchata zitten amandelen, veel suiker en ijswater. Heerlijk verfrissend op een warme dag. Het wordt overal op straat en in verschillende cafetaria verkocht. Maar ook in horchateria’s, dit zijn een cafés waar ze alleen dit drankje verkopen en wat zoete broodjes. De horchateria waar wij waren had prachtig betegelde muren en er zaten vele Spanjaarden heerlijk koel hun drankje te drinken en wat te kletsen.

Verder is er nog het bekende ‘agua de Valencia’. Een sterk drankje met verse sinaasappelsap, wodka en cava. Vaak alleen per karaf van 1/2 liter (en niet per glas) te bestellen. Daan wilde het toch graag een keer proberen en dronk na een warme dag met veel lopen en iets te weinig eten een 1/2 liter op.. Dat was toch iets te veel van  het goede en enigszins aangeschoten liep hij het strand af… (helaas is de foto niet helemaal scherp).

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation