Wat eten we vandaag? Frisse citroenrisotto met zalm!

Al bladerend door de nieuwe Allerhande heb ik weer heel wat inspiratie opgedaan! Ik zag een risotto met aubergine en geitenkaas, maar aangezien Daan geen geitenkaas lust, moest ik mijn raderen laten draaien. Ik verving de geitenkaas door ricotta en zag bij de AH en lekker stukje zalm in de Bonus, vast een goede combinatie! Het werd dus deze frisse citroenristto met aubergine en zalm!

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram risottorijst
750 ml groentebouillon
1 teentje knoflook
1 flinke aubergine (of 2 kleintjes)
1 citroen
125 gram ricotta
bakje basilicum
2 stukjes zalm

Bereiding
Snijd de aubergine in kleine stukjes, bak deze in een beetje olie en het uitgeperste teentje knoflook in een pan met dikke bodem. Voeg de risottorijst toe en bak de korrels glazig. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de rijst gaar is. Rasp ondertussen de citroen en pers de citroen uit. Voeg dit, samen met de ricotta toe aan de risotto. Breng op smaak met de fijngesneden basilicum, peper en zout. Laat alles nog even verwarmen en bak ondertussen de stukjes zalm.

Eet smakelijk!

Share Button

7 reacties op “Wat eten we vandaag? Frisse citroenrisotto met zalm!

 1. Dat ziet er erg lekker uit! Ik houd van risotto en ook zeker van een frisse citroenrisotto, toch eens wat anders en altijd lekker met vis. Goed idee voor deze week :)

 2. Go Pien! Goed bezig…

 3. Lijkt me HEER-LIJK!

 4. Mireille on 21/08/2012 at 16:27 said:

  HMMMM… Toppertje, deze Risotto.
  Ik combineerde die van jou met dievan appie en gaf er zelf ook nog een draai aan:
  net zoals Appie wel met geitenkaas (wat mijn lief gelukkig wél lust), maar legde er weer wel een stukje vis bovenop (heilbot).
  Mijn eigen inbreng waren geroosterde pijnboompitjes… jummmmm.. gauw weer maken!

 5. Marly on 25/08/2012 at 23:43 said:

  Ik zag het risotto recept in de allerhande en vroeg me af of het een goede combi zou zijn met een stukje zalm. Dus ik Google: “risotto stukje zalm” kom ik gewoon uit bij hetzelfde risottorecept uit de allerhande MET een stukje zalm! Heel toevallig, ik ga hem morgen maken, met jou twist pien en met de pijnboompitten van mireille.

 6. Anomien on 12/04/2013 at 21:18 said:

  Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm…

  Het was echt heerlijk

 7. Anomien on 12/04/2013 at 21:21 said:

  Ik weet het, ik weet het ik heb anomiem verkeerd geschreven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation