Wat eten we vandaag? Pastasalade met tomaat!

Al bladerend in de Delicious. van augustus 2012 kwam ik dit recept tegen. Bij zomerse temperaturen hoort een zomerse salade!

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram verse tagliatelle
500 gram gemengde tomaten
6 el verse kruiden; platte peterselie, basilicum, munt, fijngesneden
2 tl mosterd
1 flinke teen knoflook
3 el wittewijnazijn
100 ml olijfolie extra vierge
100 gram parmaham
2 buffelmozzarella
pijnboompitten

Bereiding
Kook de tagliatelle beetgaar zoals op de verpakking staat beschreven. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en meng ze met de kruiden in een schaal.
Doe de mosterd, azijn, knoflook en olie in een potje met deksel en schud flink tot een gladde vinaigrette. Houd 3 el van de vinaigrette apart en schenk de rest over de tomaatjes en kruiden en laat 5 minuten marineren. Trek de ham in repen en scheur de mozzarella in grove stukjes.
Giet de pasta af in een vergiet en schep om met de rest van de vinaigrette. Verdeel over 4 borden en leg de tomaatjes, mozzarella en ham erop.
Het recept is in de Delicious. zonder pijnboompitten, ik vond het wel lekker om te toe te voegen als extra bite.

Smakelijk!

Share Button

6 reacties op “Wat eten we vandaag? Pastasalade met tomaat!

  1. Zeker een geschikte maaltijd voor deze warme dagen. Lekker hoor, en een mooie foto!

  2. Ziet er erg goed uit!

  3. Lijkt me heerlijk!

  4. Leuke website. Smakelijke recepten. Mooie foto’s. Ik zet je meteen aan mijn “aanschuiftafel” (lees: links).

  5. Leuke site, ben via via hier terecht gekomen. Ik zou zongedroogde tomaatjes gebruiken en zeker nog champignons toevoegen. De pijnboompitten eventjes in de pan opwarmen, doe ik ook altijd. Heb er honger van gekregen.

  6. Klinkt heerlijk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation