Wat eten we vandaag? Broccolisoep!

Sinds gisteren zijn wij geabonneerd op een groente- fruitpakket van ‘Bio aan huis’. Iedere woensdag wordt er een doosje vol verse, biologische groente en fruit van het seizoen bij ons thuis bezorgd. Hierin zit voor 3 dagen hoofdgroente (voor 2 personen) en 1 bijgroente (bijvoorbeeld tomaatjes, aubergine enz.) en verder 1 tot 1,5 kilo fruit. Deze week zaten er tuinbonen, broccoli, tomaatjes, aubergine, verse knoflook, appels, bananen, kiwi’s en druiven in.

Vanavond maakte ik van de broccoli een heerlijk soepje!

Ingredi├źnten (2 personen)
1 stronk broccoli
2 kleine aardappeltjes
1/2 liter water
1 blokje groentebouillon
1 teentje knoflook
125 gram spekjes
scheutje room
geitenkaas
fijn gesneden tomaatjes

Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes en de aardappel in kleine stukjes. Kook dit in een halve liter water met het groentebouillon blokje beetgaar. Bak ondertussen de spekjes uit. Als de broccoli en aardappel gaar zijn (tussen de 5-10 minuten) haal je de pan van het vuur, voeg een teentje knoflook toe pureer je alles met de staafmixer. Voeg de spekjes en eventueel een scheutje room toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in een diep bord, maak op met wat verkruimelde geitenkaas en fijn geneden tomaatjes.

Eet smakelijk!

Share Button

3 reacties op “Wat eten we vandaag? Broccolisoep!

  1. Ik krijg spontaan zin om dit te eten met dit weer.

  2. Leuk elke week zo’n pakketje, altijd een verrassing wat het nu weer zal zijn:) Lekker soepje hoor!

  3. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Wat eten we vandaag? Broccolisoep met mosterd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation