Wat eten we vandaag? Tuinbonen in room met croutons!

Het is even een werkje (als je verse tuinbonen gebruikt), maar dan heb je wel wat! Een heerlijke biologische tuinbonenschotel. Als je verse tuinbonen gebruikt moet je ze eerst doppen of dubbel doppen. Ik als leek, wist het even niet meer. Na een hoop zoeken op Google besloot ik ze enkel te doppen, anders zaten we om 20.00 uur nog niet aan tafel. Achteraf toch spijt, want het laagje wat over de tuinbonen heen zat, was toch best taai. Hierbij het recept.

Ingrediënten (2 personen)
Flinke zak verse tuinbonen of tuinbonen uit de vriezer
125 ml room
teentje knoflook
3 oude boterhammen
peper en zout

Bereiding
Dop de tuinbonen enkel of dubbel, kook ze 2 minuutjes in ongezouten water. Snijd ondertussen het brood in blokjes, zonder korst, besprenkel met wat olijfolie. Giet de tuinbonen af en leg in een ovenschaal. Giet de room  erover en breng op smaak met peper, zout en het teentje knoflook. Leg de croutons erop en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Lekker met een stukje witvis en aardappelpuree.

Share Button

2 reacties op “Wat eten we vandaag? Tuinbonen in room met croutons!

  1. Mmm ziet er heerlijk uit!

  2. Dat ziet er inderdaad wel goed uit, maar bonen, nee niet voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation