Worteltaart

In het groentepakket van vorige week zaten worteltjes. Deze moesten nog op, dus ik raspte er een aantal voor deze heerlijke worteltaart! Een recept uit ‘het snelle Taart(en) boek’. Met de ondertitel: ‘Op z’n Amerikaans! Geen mixer, afwas of gedoe’. Lekker makkelijk en snel dus. Het leuke is dat dit een taart is met olie in plaats van boter. Voor mij een experiment, maar erg goed gelukt!

Ingrediënten
2 eieren
150 gram suiker
150 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels kaneel
1/4 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
150 gram bloem
4 wortels geschrapt en geraspt
150 gram walnoten in stukjes

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een bakvorm in en bestuif deze met  bloem. Klop de eieren in een grote kom met een vork. Doe de suiker erbij en voeg de olie geleidelijk toe terwijl je door blijft kloppen; het mengsel moet dik en glad zijn. Roer de vanille, kaneel en zout er doorheen. Daarna het bakpoeder erdoor roeren. Daarna de bloem de bloem, de geraspte wortels en de walnootstukjes erdoor mengen, totdat alles een geheel is. Doe het beslag in de vorm en bak 40-45 minuten of tot een prikker schoon uit het midden komt. Laten afkoelen en eventueel bestrijken met een mengsel van een beetje roomkaas, met citroen en poedersuiker!

Share Button

4 reacties op “Worteltaart

  1. Ik hou niet zo van worteltjestaart, maar hij ziet er wel heel goed uit!

  2. Pien on 12/09/2012 at 22:45 said:

    @ Marieke De worteltjes proef je eigenlijk helemaal niet zo, meer de walnoten!

  3. Hmmm worteltaart, vind ik altijd zo lekker! Helemaal die lekkere laag op de bovenkant er bij! Ziet er goed uit, hij is mooi gelukt!

  4. Marian on 05/06/2017 at 20:56 said:

    Een vraag. Hoeveel gram wortel is dit? Zijn het 4 winterwortels of gewone?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation