Wat eten we vandaag? Pastasalade met venkel en kip!

In ons groentepakket deze week zat ook een venkel. Heerlijk fris met zijn anijsachtige smaak. Wat gaan we daar nu eens mee maken? Na wat inspiratie op het internet, deze heerlijke pastasalade gemaakt.

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram pasta
300 gram kipfilet
1 venkelknol
bakje tuinkers
100 ml sinaasappelsap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel mosterd
peper, zout

Bereiding
Kook de pasta beetgaar. Snijd de kipfilet in stukjes en venkel doormidden, het hart eruit snijden en dan in dunne plakjes. Verwarm de grillpan. Besprenkel de venkel met olijfolie en grill deze 5 minuten. Laat afkoelen. Grill hierna de kip. Maak ondertussen de dressing; de sinaasappelsap, olie, azijn, mosterd en peper en zout door elkaar mengen. Eventueel wat crème fraîche om het wat romiger te maken.  Als alles is afgekoeld, in een grote schaal mengen, in een diep bord opscheppen en garneren met wat tuinkers.

Eet smakelijk!

 

Share Button

1 reactie op “Wat eten we vandaag? Pastasalade met venkel en kip!

  1. Jammie!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation