Pompoensoep!

Het is herfst en bij de herfst hoort pompoensoep! Vorige week zat er een heerlijke biologische pompoen in ons groentepakket. Daan vindt pompoen altijd een beetje weeïg. Vandaar dat hij met het idee kwam om er iets pittigs in te doen, chorizo. Zo krijgt de soep een wat meer zoute en kruidige smaak. Erg smakelijk. Hieronder het recept.

Ingrediënten (4 personen)
1 pompoen
2 sjalotjes
1 liter groentebouillon
kerriepoeder
1 halve chorizoworst
evt. wat slagroom

Bereiding
Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Snijd de 2 sjalotjes fijn en fruit deze in een pan met dikke bodem in wat olijfolie. Voeg hier de stukjes pompoen en wat kerriepoeder (naar smaak) bij. Roer het geheel goed door en voeg de groentebouillon toe. Breng het aan de kook en zet het vuur laag. Laat de pompoenblokjes in ongeveer een half uur zacht worden. Bak ondertussen de klein gesneden stukjes chorizo uit. Haal de soeppan van het vuur en haal de staafmixer door de soep. Serveer met de chorizo en eventueel een beetje room.

De volgende dag nog lekkerder!

Eet smakelijk!

 

Share Button

5 reacties op “Pompoensoep!

  1. Nog nooit gegeten maar ziet er goed uit!

  2. Pingback: Veelzijdig: de pompoen - Ideeën | Tuinieren.nl

  3. Hoi Pien,

    Ik ga hem vanavond in het echt maken, ben erg benieuwd!

    Groetjes Kristel van Tuinieren.nl

  4. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Saucijzenbroodjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation