Maiskoekjes!

Verse mais, wat kan je er allemaal mee? Lekker in een tortilla, in wraps en door een salade. Via Judith  kwam ik op het idee van maiskoekjes. Lekker met wat salade en uitgebakken ham of bacon. En nog makkelijk ook. Hieronder het recept!

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram mais
3 eieren
100 gram bloem
100 ml melk
3 bosuitjes
zout
peper
150 gram bacon
rucola
olijfolie

Bereiding
Als je verse mais gebruikt schraap dan de mais van de kolf met een mes in een hoge kom. Kook de mais ongeveer 8 minuten. Laat afkoelen. Kluts 3 eieren, roer de mais, bloem en melk erdoor. Snijd de bosuitjes fijn en roer deze door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en gebruik een grote lepel om rondjes te vormen voor de koekjes. Laat een paar minuten per kant bakken en je hebt mooi goudbruine koekjes. Bak ondertussen de bacon of ham uit, garneer met rucola en wat olijfolie. Een heerlijke en snelle maaltijd!

Eet smakelijk!

Share Button

1 reactie op “Maiskoekjes!

  1. Oh dat ziet er lekker uit zeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation