Ik ben allesbehalve een keukenprinses. Voor mij moeten gerechten daarom altijd zo makkelijk (en het liefst ook snel) mogelijk klaar te maken zijn.
Ik kom daardoor vaak uit op Italiaanse recepten. Pasta’s vooral. Daar kun je me ‘s nachts echt voor wakker maken! Maar, ik was al een tijdje benieuwd wat die grappige deegbolletjes met die moeilijk uitspreekbare naam nou precies waren en hoe ze zouden smaken: gnocchi!
Mijn vriend en ik eten vaak pasta met kip en pesto en ik besloot in dat recept gewoon de pasta te vervangen door gnocchi en de kip door tomaatjes. Het resultaat was verrukkelijk!
Ingrediënten (voor 4 personen)
een pak gnocchi
zak rucola
Parmezaanse kaas
pijnboompitjes
bakje Roma-tomaatjes
groene pesto
peper en zout
Bereiding
Snijd de tomaatjes doormidden en verwarm ze met een scheut olijfolie en peper en zout in een grillpan. (Gewone pan kan natuurlijk ook.) Rooster de pijnpoompitjes in een droge pan tot ze bruin kleuren.
Kook de gnocchi gaar in water met zout. Als de bolletjes drijven, zijn ze al klaar! Giet ze af en doe ze vervolgens terug in de pan.
Schep de warme tomaatjes, de helft van de Parmezaanse kaas en wat pesto (naar smaak) door de gnocchi.
Leg flink wat rucola op de borden en schep de gnocchi daar bovenop. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
Mmmm!!!!
Leuk deze gastblog!
Ziet er niet slecht uit! Ga ik binnenkort ook eens proberen.
Ennuh reminder… het is Njokkie :-D
Jaaa zo leuk datt ie erop staat! :)
En tnx Mireille, dat ga ik goed onthouden! ;)
Klinkt heerlijk! Ga ik morgen maken!