Gastblog Hiske: Pompoensoep!

Reeds eventjes voor ‘het grote moment’ heeft Pien gevraagd of wij een stukje wilden bloggen – nu weet Pien dat posten op internet favoriet is bij mij, en ik heb in dit geval dus ook echt met liefde een stukje geschreven. De dag na ‘het grote moment’, ben ik eens aan de slag gegaan..met een pompoen! En geloof het of niet, lid van de kookclub zijnde, dit was de eerste pompoen die ik ooit klaargemaakt heb voor een avondmaal…in het verleden heb ik alleen sierpompoenen in huis gehad! ;-)

Van de buren van een vriendinnetje, en via haar (Marije!) heb ik een in eigen tuin gekweekte biologische pompoen gekregen (die ook een week ofwat nog als sierpompoen in mijn keuken heeft gelegen :-)), hier moest dus wat moois van gemaakt worden!

Nu doe ik regelmatig inspiratie op via de Allerhande (fijn magazine blijft dat toch!) – en zo deze keer weer. In het oktober magazine stond wel een pittig receptje!

In een pan 2 uien (gesnipperd), 2 tenen knoflook (geperst) en 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) fruiten in 3 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels kerriepoeder;
Pompoen in partjes erbij & het geheel een tweetal minuten roerbakken;
800 ml kippenboullion of groentebouillon (tablet) erbij toevoegen en het geheel aan de kook brengen;
15 minuten zachtjes laten doorkoken;
De staarmixer erbij;
En: serveren maar!

Om het recept nog net iets meer taste te geven, heb ik er wat crème fraîche aan toegevoegd, wat gebakken bacon er overheen gestrooid, als ook wat vers geraspte parmezaanse kaas. Lekkere combi die het geheel net wat meer zoutige smaak geeft!

Daarnaast heb ik er een stokbroodje bij gebakken en er zelfgemaakte kruidenboter bij geserveerd. Dit was wel voornamelijk eigen inspiratie: roomboter, gesnipperde bieslook en peterselie, peper, zout, geperste knoflook en wat citroensap! Mjammie!

Geniet ervan! :)

 

Share Button

1 reactie op “Gastblog Hiske: Pompoensoep!

  1. Misschien moet ik het toch maar eens eten… Ik heb het nog nooit op en hoor er zulke goede verhalen over. Het ziet er ook heel lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation