Gastblog Mireille: Hamburgertje Speciaal!

Sinds gisteren heeft Mireille haar eigen kookblog! Kijk voor meer lekkere recepten van Mireille op Eitjekookt!

Natuurlijk is dineren in chique restaurants één van de leukste (en lekkerste) dingen… maar ook als Foodie heb je wel eens zin in een lekkere vette hap.

Ik moet eerlijk opbiechten dat de burgers bij MacDonalds en Burger King er bij mij op zijn tijd best wel ingaan als ik erge trek heb (bv. Na een avondje stappen), maar er gaat toch niks boven zelfgemaakte, met liefde bereidde slow-fastfood. Dan weet je tenminste écht wat er voor vlees in je burgertje zit!

De hamburgers die ik maakte zijn gebaseerd op een recept van Gordon Ramsey en zijn nét even een tikkeltje anders dan anders dankzij de blauwe kaas die er doorheen gaat.

Ingrediënten (voor 3 á 4 personen)
Voor de burgers
500 gram biologisch mager rundergehakt
1 sjalotje (fijn gesnipperd)
50 gram blauwe kaas
een klein bosje bieslook (fijn gehakt)
paar druppels tabasco
1 theelepel worcestersaus
½ theelepel Franse mosterd
Olijfolie
peper en zout

Voor erbij

Hamburgerbroodjes
Tomaatje (in plakjes)
Avocado (in plakjes)
Sla
ketchup en mayonaise

Bereiding
Voor de hamburgers voeg je al de ingrediënten samen behalve de olie. Deze gebruik je om de burgers mee te bestrijken voor je ze gaat grillen. Het is handig om te proeven, zeker omdat je met ingrediënten als tabasco en worcestersaus niet gelijk te gul moet zijn. Haal daarom een klein balletje van het mengsel af en bak deze in de koekenpan. Als de smaak nog niet goed is, experimenteer dan met het extra bijvoegen van de smaakmakers. Niet te wild hoor, zowel de worcestersaus, mosterd als de tabasco zijn op hun eigen manier pittig van smaak. Als je de tijd hebt, laat je gehakt dan in een afgedekte schaal rusten in de koelkast, zodat alle smaken lekker op elkaar in kunnen werken. Maar als je deze tijd niet hebt, kun je gelijk na het mengen al 3 grote of 4 medium burgers maken van het gehaktmengsel. Ook dan krijg je heerlijke burgertjes, kan ik je vertellen!
Een handige tip voor het draaien van de burgers: maak je handen nat met koud water, het gehakt plakt nu minder erg aan je handen vast. Als je een paar mooie burgers hebt, kun je ze met olijfolie bestrijken. Vervolgens bak je ze in de voorverwarmde grillpan. Als je het vuur middelhoog hebt staan, krijg je na een minuut of 7 mooie burgers met grilstreepjes die van binnen nog een beetje rosé zijn. Zijn er zwangere vrouwen in the house, maak de burgers dan wat platter zodat ze van binnen ook doorbakken zijn.

De broodjes kun je ook nog even in de grillpan leggen. Beleg ze daarna met sla, tomaat en avocado. Burgertjes erop en afmaken met saus naar keuze.

En dan: lekker de handen vies maken, genieten maar!

;

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation