Weer terug van weg geweest én mijn 100e blog! Dat is een lekker soepje waard!
Een heerlijke biologische knolselderij zat er in ons groentepakketje vorige week. Een grote witte knol van zo’n 10 centimeter doorsnede. Knolselderij wordt onder andere gebruikt voor erwtensoep en voor het trekken van bouillon. Ik maakte er een lekkere gebonden soep van.
Ingrediënten (voor 4 personen)
1/2 knolselderij, geschild en in blokjes van 3 cm
2 uien, in parten
2 tenen knoflook
2 tl gedroogde tijm
3 el olijfolie
500 ml kippenbouillon (van tablet)
slagroom (250 ml)
6 plakjes ontbijtspek
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met olie en zet ongeveer 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.
Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. Voeg peper en zout toe. Garneer met plakjes spek.
Mmmm!!!!!! Die lijkt me heerlijk lieve Pien…ga ik maken :-)
Nog nooit iets gemaakt met een knolselderij, maar dit ziet er heerlijk uit. Met deze ingrediënten moet het een lekker recept worden!
JEEE Pientje is terug!
Lekker soepje meis, en ik moet zeggen dat het er in de ovenschotel ook al prachtig uit zag. Bijna zonde om de blender er op te zetten!
Ennuh…. GEFELICITEERD MET JE 100STE BLOG!!!!
100 blogs, hoera! Gefeli en welcome back!