Daar is hij weer: het groentepakketje! Vorige week zaten er bietjes (in Rotterdam e.o. krootjes genoemd) in, niet zomaar bietjes, maar bietjes in drie verschillende kleuren! De gewone rood/ paarse, witte en gele. Wel eens gezien in recepten, maar niet te koop in de supermarkt. Ik was erg benieuwd hoe ze er van binnen uitzagen. Eerst koken dan maar! Ongeveer 45 minuten (voor de grote, de kleinere heb ik er iets eerder uitgehaald) in schil, daarna tijdens het afspoelen onder koud water de schil eraf halen.
Daarna kwam het spannend moment, het snijden van de bietjes. Helaas heb ik (nog) geen mandoline, anders waren de plakjes veel mooier geweest. Wow, wat een mooie kleuren, een lust voor het oog.
Wij aten ze met ‘kaantjes’ (kleine, uitgebakken spekjes), aardappels en een lekkere hamburger!
Hier hou ik nu van!!!
Nog nooit bietjes in andere kleuren gehad, zie ze geregeld in tijdschriften voorbij komen, kun je zulke prachtige foto´s van maken!
Tof! Ik ben gek op bietjes! :)