Saucijzenbroodjes!

Van de week aten we pompoensoep, normaal zouden we daar lekker stokbrood met smeerseltjes bij eten. Nu hadden we zin in wat anders. Bij de slager zagen we heerlijke saucijzenbroodjes liggen, die kunnen we natuurlijk ook zelf maken! Zo moeilijk kan dat niet zijn.

We kochten half om half gehakt, bladerdeeg en brachten het gehakt op smaak met kruiden (peper, zout, chilipeper, beetje maggi, eitje, gehaktmix) wat we nog in ons keukenkastje hadden staan. Op 10 plakjes bladerdeeg gebruikte ik 500 gram gehakt. het bladerdeeg ontdooien, gehakt kruiden en in 10 stukjes delen, gehakt in rolletjes rollen en verdelen over het bladerdeeg. Dan het bladerdeeg dichtvouwen en bestrijken met een losgeklopt eitje. 20 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden. Na 20 minuutjes zijn ze mooi goud bruin en gaar.

saucijzenbroodje 1

saucijzenbroodje 2

saucijzenbroodje 3

Share Button

5 reacties op “Saucijzenbroodjes!

  1. Ziet er goed uit! :)

  2. Ik eet eigenlijk nooit meer saucijzenbroodjes (want vet en zo), maar deze zelfgemaakte variant ziet er werkelijk heerlijk uit! En vrij simpel te maken dus, goeie tip.

  3. Lekker Pientje!
    Goed idee!

  4. Lijkt mij heerlijk, bedankt voor het recept!
    Groetjes leonie

  5. Ohh wat lekkerrr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation