Wat eten we vandaag? Spinazierisotto met rivierkreeftjes!

Spinazie, dat eten wij veel te weinig. Ik hou er niet zo van om het gewoon met aardappels te eten, liever ergens doorheen. Door de risotto vandaag! Omdat Daan geen kaas eet (een logische keuze bij spinazierisotto), koos ik voor vis. Lekkere rivierkreeftjes!

Ingrediënten (voor 2 personen)
200 gram risottorijst
1 sjalot
300 gram spinazie (ik gebruikte lui spinazie uit de diepvries, je kan natuurlijk ook verse gebruiken)
750 ml bouillon
50 gram ricotta
250 gram rivierkreeftjes
1 teentje knoflook
peper, zout, chilipeper

Bereiding
Fruit het sjalotje, bak aan in een pan met dikke bodem in een beetje olie. Als de sjalot glazig is, de risottorijst toevoegen en even meebakken. Voeg een scheut bouillon toe (of een beetje witte wijn). Hierna beetje bij beetje de bouillon, totdat de rijst gaar is. Bak ondertussen en rivierkreeftjes in een koekenpan, in olijfolie met zout, peper, chilipeper en eenbeetje knoflook. Als de risotto bijna klaar is voeg je de spinazie en een beetje ricotta toe. Serveer de risotto met de rivierkreeftjes, eet smakelijk!

spinazierisotto

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation