Spaghetti frittata met paddenstoelen

Herfst, tijd van de paddenstoelen, heerlijk vind ik ze! Lekker met knoflook, truffel, rijst en pasta, goed te combineren dus. Ik maakte een recept van www.ah.nl. Ik gaf er wel een eigen draai aan, ik gebruikte gewone geraspte kaas in plaats van geitenkaas (juist ja, Daan lust geen geitenkaas). Hieronder het recept en de foto’s.

paddenstoelen

(Ik maakte de taart voor 4 personen, zo had ik de volgende dag nog een stukje bij de lunch, lekker!)

Ingrediënten voor 4 personen
200 g volkoren spaghetti
5 eetlepels olijfolie
2 uien gesnipperd
1 teentje knoflook fijngesneden
500 g gemengde paddestoelen in plakjes
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden
4 eieren
6 eetlepels slagroom
100 g harde geitenkaas geraspt

Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten mee. Breng ze pittig op smaak met zout, peper, chilipoeder en de Italiaanse kruiden.

paddenstoelen 2

Laat de spaghetti uitlekken. Meng de spaghetti door de paddenstoelen. Klop de eieren los met de slagroom en de geitenkaas, breng op smaak met zout en peper en schenk dit over het spaghetti-mengsel. Laat het geheel afgedekt op matig vuur in 10-15 minuten gaar worden. Zet daarna nog even onder de grill in de oven (dan hoef je hem niet om te draaien)!

Lekker met een groene salade of tomatensalade.

Smakelijk!

paddenstoelen frittata

paddenstoelen frittata + tomaat

Share Button

5 reacties op “Spaghetti frittata met paddenstoelen

  1. WAUW dit ga ik dus namaken. Goed bezig buuf!

  2. Wat ziet en klinkt dit heerlijk! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
    Liefs

  3. Lijkt me heerlijk! :)

  4. Ziet er goed uit, die komt op de ‘to cook’ list! :)

  5. Hmm lijkt me erg lekker! Nog nooit pasta op deze manier gemaakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation