Schorseneren!

Al eerder hadden wij eens gekookt met schorseneren, een hele tijd geleden, dat wel. Toen stad en land afgezocht naar schorseneren, nu ‘gewoon’ in ons groentepakket. Toen Daan nog in de horeca werkte had hij dit recept wel eens gemaakt. Na eerst nog op zoek te zijn geweest naar andere recepten, toch maar dit heerlijke gerecht gemaakt.

Een vergeten groente is het. De smaak is zoetig, maar ook een beetje nootachtig, moeilijk te omschrijven. Voordat je ze gaat schillen moet je even het zand verwijderen. Met een dunschiller lukt het schillen het best. Onder de bruine schil komt een mooie witte stengel te voorschijn. Het is belangrijk om de schorseneer snel verder te verwerken, hij wordt snel bruin.

schorseneren collage

Ingredi├źnten (voor 2 personen)

4 schorseneren
250 gram pasta
2 pangafilets
100 gram panchetta
100 ml slagroom
100 ml melk
peper en zout

Bereiding
Schil de schorseneren en snijd er 3 in stukjes van ongeveer een centimeter. Doe ze in een pannetje en voeg de melk en slagroom toe. Breng aan de kook, laat ongeveer 15 minuten koken totdat de schorseneren beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Hou de saus apart. (je kan de saus eventueel nog wat dikker maken met een roux).

Met de dunschiller schil je van de vierde schorseneer dunne slierten. Zet een pannetje met een laagje olie op en frituur de schorseneren totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken en bestrooi met wat zout.

schorseneren chips

Rol de pangafilet in de pancetta. Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven en bak de pangafilets in een beetje boter.

pangafilet

Giet de pasta af, leg op een mooi bord. Schep hier een beetje saus met de stukjes schorseneren, leg de gebakken pangafilet erbovenop en garneer met wat schorseneren chips.

Ook een leuk kerst recept!

schorseneren pasta

Share Button

3 reacties op “Schorseneren!

  1. Leuk dat je de schorseneren inderdaad met ‘n visje hebt gegeten. Lekker ook met de chips erbij!

  2. Wat een bijzonder iets! Haha… Heb het echt nog nooit gegeten. Wel heel benieuwd naar de smaak.

  3. Njomjomjom! Ziet er heeeerlijk uit Pientje! En goed gelukt je collage. Picasa helemaal ontdekt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation