Twee stronkjes witlof zaten er deze week in ons (kerst) groentepakketje. Wat zullen we daar eens mee doen? Het moest snel en simpel want de komende dagen sta ik al genoeg in de keuken. Het gasfornuis net super schoon, dus het liefst iets zonder pannen. Uit de oven dus.
Ovenschaal vullen met 100 ml slagroom, aardappelschijfjes (lekker makkelijk kant en klaar, 450 gram) erin leggen. Peper, zout en knoflook toevoegen en vermengen met elkaar. Stronkjes witlof in vieren, kern eruit snijden, in plakjes ham wikkelen. Op de aardappels leggen, bestrooien met geraspte kaas en dan ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Witlof is dan nog een beetje knapperig, wil je hem zachter, laat dan wat langer in de oven staan.
Smakelijk!
looking good! Lekker hoor.
het is dat ik geen witlof lust, maar het ziet er wel lekker uit…
Ook lekker (detail): wat mosterd door de aardappels/puree