Eekhoorntjesbrood cappuccino

Mijn moeder houdt net zo van koken als ik. Ik heb de passie voor koken dan denk ik ook van haar. Voor de kerst bedacht ze een 8-gangen diner voor 14 personen en delegeerde de verschillende gangen aan mij en mijn zussen. Ik kreeg een receptje uit een tijdschrift onder mijn neus geschoven, of ik de eekhoorntjesbrood cappuccino wilde maken. Tuurlijk!

Eerst maar op zoek naar eekhoorntjesbrood. Ze hebben veel paddenstoelen bij de AH, maar eekhoorntjesbrood had ik er nog nooit gezien. Op de zondag voor kerst was de groenteboer op de hoek gelukkig open. Hij had eekhoorntjesbrood, maar wel gekweekt. In de smaak zat geen verschil zei hij. De prijs was schrikken, voor 700 gram 22 euro, vooruit het is maar één keer per jaar kerst en ze zagen er super mooi uit!

eekhoorntjesbrood

Na het fruiten van een uitje en knoflook, het eekhoorntjesbrood te hebben meegebakken, hoefde ik alleen nog maar wat platte  peterselie en de paddenstoelenbouillon toe te voegen. Dit alles maakte ik een dag van te voren. Op de avond zelf de cappuccinomelk in de melkopschuimer, verdelen over 14 mooie glazen, de schuim erover en klaar is Pien! Feestelijk en makkelijk!

eekhoorntjesbroodbouillon

Met dank aan mijn zwager Vincent voor deze mooie foto! :) 

Share Button

6 reacties op “Eekhoorntjesbrood cappuccino

  1. Wat slim dat jullie de gangen gewoon verdelen! :)
    Zo moeten we het misschien ook eens doen…

  2. Mmm.. ziet er heerlijk uit, Pientje! Je mams heeft een goede smaak. :)

  3. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

  4. Ziet er erg mooi uit, is het ook lekker? Kan me er niet echt een smaak bij voorstellen.

  5. Ziet er allemaal heerlijk uit, maar… dat “eekhoorntjesbrood” is géén eekhoorntjesbrood. Eekhoorntjesbrood is een buisjeszwam, hier zie ik duidelijk plaatjes. December is ook geen tijd voor vers eekhoortjesbrood. Je kunt ze dan wel gedroogd kopen maar ook gedroogd blijven ze erg duur.

  6. Marjolein on 11/05/2021 at 13:29 said:

    Zijn dit op de foto niet de koningszwammen….?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation