Het is januari, dus de ‘r’ zit in de maand. Dat kan maar één ding betekenen: tijd voor mosselen! Wij aten ze lekker gekookt in witte wijn, soepgroenten en wat kruiden. Doe een laagje witte wijn, de soepgroenten en mosselkruiden (lekker makkelijk uit een zakje) in een grote pan (heb je geen grote pan, kook de mosselen dan in twee keer). Roer alles goed door elkaar en leg de deksel op de pan, breng aan de kook en laat ongeveer 4-6 minuten koken. Roer af en toe de mosselen even door. Als de mosselen allemaal openstaan zijn ze klaar.
Lekker met wat gebakken roseval aardappeltjes en een gezond sausje, want ook wij zijn weer een beetje aan het opletten dat we niet te vet en te veel eten (anders lekker met frietjes!).
Heel makkelijk: 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, een teentje knoflook en wat peper en zout.
Tip: gebruik een lege mossel als ‘knijpertje’ om de mosselen uit hun schelp te halen!
Ziet er superlekker uit!