Zoete risotto met chocolade

In mijn vorige blog beloofde ik om het toetje van ons etentje te posten. Hier komt hij! Dit recept kwam ik laatst tegen op Culy. Ik voegde hem toe aan mijn ‘favorites’ op Twitter, want dit gerechtje zou vast nog wel een keer van pas komen. Omdat Marieke haar liefde voor risotto zelfs een blog opleverde, maakte als toetje deze zoete risotto. Dit moest ik een keer proberen!
In plaats van de melkchocolade gebruikte ik witte chocolade, voor de garnering gebruikte ik wel melk chocolade.

Ingrediënten (voor 4 grote porties)
750 milliliter melk
250 milliliter slagroom
25 gram boter
300 gram risotto
3 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
50 gram witte chocolade
50 gram melkchocolade

Bereiding
Breng de melk met de slagroom tegen de kook aan en neem de pan van het vuur. Smelt in een pan met dikke bodem de boter. Roer er de risotto door en bak tot de korrels glanzen. Roer telkens een flinke scheut warme melk door de rijst en laat opnemen. Voeg ook de suiker en het kaneelstokje toe. Kook de rijst in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar. Na ons best zware hoofdgerecht, had ik niet zo’n zin meer om 20 minuten te roeren, dus wij roerden om en om. :)
Rasp de chocolade fijn. Meng van het vuur de witte chocolade door de warme rijst. Schep de risotto op 4 borden en bestrooi met de melk chocolade.

Wat bleek, Marieke en ik als risotto lovers, vonden de zoete risotto een beetje tegenvallen. Het was zwaar en machtig. De mannen daarentegen likten hun vingers er bij af en schepte zelfs nog een keer op. Het deed hun aan vroeger denken: rijstepap!

zoete risotto

Share Button

2 reacties op “Zoete risotto met chocolade

  1. Ik geloof niet dat dit mijn ding zal zijn. Ik ben geen fan van rijstepap en ik denk dat ik erbij hetzelfde zou voelen als jullie!

  2. Het was heel apart idd. Mijn hoofd wilde er ook gewoon niet aan dat ‘zoet’ en ‘risotto’ bij elkaar pasten, haha. Gelukkig aten de mannen de hele pan leeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation