Wat eten we vandaag? Groentecouscous!

Eerder maakte ik al een couscous met groenten en worstjes, dit is een andere variant. We hadden nog een aubergine liggen en verder kocht ik op de markt courgette, rode paprika en een flinke bos platte peterselie. In de kast stond nog couscous en in de vriezer lagen nog heerlijke kalfssaucijsjes. Ik sneed de groenten en een rode ui en knoflook in kleine stukjes, deed dit in een braadslede en besprenkelde de groenten met olijfolie een beetje peper en zout. Dit zette ik onder een hete gril in de oven. Ongeveer 25 minuutjes.

couscous groente

Ik maakte de couscous zoals op de verpakking (goed los roeren met een vork, dan krijg je een mooie droge korrel), meng hier de groenten en flink wat fijngehakte peterselie door. Breng op smaak met peper en zout (ik gebruikte ook wat kaneel, heerlijk!). Eventueel kan je er nog wat citroensap en pijnboompitten overheen strooien.

Wij aten er een kalfssaucijsje bij, maar dit recept is ook lekker met kip, vis of zonder vlees.

couscous groenten

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation