In ons groentepakketje zat opnieuw witlof, weer een nieuwe uitdaging dus! We gaan zeker niet hetzelfde maken als de vorige keer, het moest nieuw, fris en gezond zijn. Op het internet en kwam dit heerlijke recept tegen op de site van de AH. Ik maakte het gerecht in twee kleine ovenschaaltjes, is weer eens wat anders dan één grote!
Ingrediënten (2 personen)
2 stronkjes witlof
1/2 pakje pastasaus sugo basilicum
1/2 bakje basilicum
1 pakjes kipfilet flinterdun (vleeswaren)
1 zakje mozzarella
250 gram pasta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer de witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken. Schenk de pastasaus in de ovenschaal. Verdeel de helft van de basilicum erover en leg de witlof in de saus. Schik de plakjes kipfilet ertussen. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de schotel 20 min. in de oven. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de rest van de basilicum. Lekker met pasta!
Tip! In plaats van witlof kan je natuurlijk ook andere groente gebruiken. Bijvoorbeeld courgette, aubergine, paprika enz.
Ziet er ook erg lekker uit! Ik houd niet van gewoon gekookte witlof, maar in combinatie met andere ingrediënten vind ik het wel weer lekker.
Het recept van Ottolenghi is ook goddelijk!
Hoi Pien, ik heb deze bewaard! Ik hou van witlof, dus deze moet ik natuurlijk ook geprobeerd hebben. Is weer eens iets anders dan witlof met ham en kaas uit de oven.
Wat een verrassende combinatie, witlof met mozzarella. Lijkt me lekker! Ga ik onthouden. Groetjes, Marleen
Klinkt goed!
Heerlijk! Echt een aanrader! Heb in plaats van kipfilet, tiroler (gerookt en gebraden)ham gebruikt(had ik al in huis :-)).
En met de mozarella…ik hou van italiaans keuken dus qua smaak ben je echt thuis rondom piza