Granaatappel! Hoe schoon te maken?

Je hebt verschillende soorten fruit en groente die best lastig schoon te maken zijn, of waar je in ieder geval trucjes voor nodig hebt, wil je het een beetje schoon houden wat van de vrucht overhouden. Neem bijvoorbeeld de avocado en de mango, als je het eenmaal door hebt is het een eitje. De granaatappel vergt ook enige moeite, maar zodra alle pitjes eruit zijn heb je heerlijk fris en vooral gezond fruit voor bijvoorbeeld in je yoghurt of in een salade. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je een granaatappel schoonmaakt.

granaatappel

1. Neem een plank, een mes, een grote kom, pollepel en een oude theedoek. Kneed de granaatappel even zodat de pitjes al een beetje los komen te zitten in.

2. Snijd granaatappel doormidden.

3. Leg de helft van de granaatappel op je open hand boven de kom.

4. Sla met de pollepel op de granaatappel. De pitjes komen dan langs je vingers heen de kom in. Leg er eventueel een theedoek tussen, want het kan nogal gaan spatten (ik heb al aardig wat rode stipjes op m’n witte muur zitten). De laatste pitjes kunnen soms niet loskomen, deze kan je met bijvoorbeeld een vork of je vingers er uit plukken.

5. Er kunnen wat witte velletjes meegekomen zijn, haal deze tussen de pitjes uit.

6. Lekker in yoghurt met een beetje vanillesuiker of in een salade.

Share Button

6 reacties op “Granaatappel! Hoe schoon te maken?

 1. Maarten on 15/01/2013 at 22:18 said:

  De wijze met de pollepel is een beproefde manier om de pitjes goed uit de granaatappel te krijgen. Bijgevoegd een link naar filmpje die een andere optie laat zien, die ook goed werkt:
  http://tinyurl.com/an3stou

 2. Ik koop altijd een kant en klaar bakje met pitjes bij de Appie, haha. Misschien toch eens zelf proberen zo’n ding te slachten. ;)

 3. Haha, dat filmpje Maarten.. supergrappig met die muziek er onder!

 4. Op jouw manier heb je wel minder keukenartikelen nodig Pien!
  (lees: minder afwas)

 5. @ Maarten, het is inderdaad ook een goede manier, wat minder spetteren denk ik. Maar ik vind het sap ook altijd zo lekker en dat verlies je hiermee. In ieder geval bedankt voor de tip!

 6. Sofieke on 24/01/2013 at 23:24 said:

  Deze manier werkt top! Hij had wel wat hardere slagen nodig dan ik in eerste instantie had gedacht! ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation