Quesadillas!

Tijdens een heerlijke high wine die wij vriendinnetje Mireille cadeau gaven afgelopen zaterdag, kregen wij heerlijke hapjes geserveerd. Eén daarvan was quesadilla. Ik kreeg een flashback, deze had mijn moeder ooit ook een keer voor ons gemaakt, naar recept van Nigella Lawson. Ik zocht het recept op op internet en maakte het vanmiddag voor vriendinnetje Merel, die kwam lunchen! (Morgen komt mijn zusje lunchen, die krijgt hetzelfde voorgeschoteld!)

Ik vouwde ze alleen niet dubbel zoals in het recept staat beschreven, maar grilde ze gewoon in z’n geheel, plat.

quesadilla

Ingredienten (voor 2 kleine quesadilla’s)
4 gordita’s (kleine tortilla wraps)
2 groene pepers (uit een potje van Merza)
2 plakjes cheddarkaas
2 plakjes rauwe ham
1 bosuitje
Koriander, naar smaak

Bereiding
Neem één gordita en leg hier een plak rauwe ham op. Snijd de pepers klein, gebruik er één per gordita, leg hier een plakje cheddarkaas en wat ringetjes van de bosui op, breng op smaak met koriander en leg de tweede gordita erop. Herhaal zo nog een keer. Bestrijk allebei de kanten met olijfolie en leg in een warme grillpan. Als er streepjes op de gordita staan, draai een kwart slag, zo krijg je ruitjes. Doe dit ook aan de andere kant. In de tussentijd is de kaas gesmolten en plakt alles lekker aan elkaar. Het is eigenlijk een soort Mexicaanse tosti. Ik at het als lunch, maar als je grote torillawarps gebruikt en er een lekkere salade en guacamole bij serveert, kan het ook prima als hoofd maaltijd. Eet smakelijk!

quesadilla 2

Share Button

4 reacties op “Quesadillas!

  1. Lekkerrrr! Leuk idee om twee kleine tortilla’s op elkaar te doen

  2. Hmmm hier houd ik van, goede tip!

  3. Hmmm krijg trek… Lekker hoor!

  4. Pingback: Eitjekookt » Blog Archive » Lunchgerecht met wraps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation