Wat eten we vandaag? Cannelloni!

Een heerlijk receptje uit de Allerhande. Ik gebruikte verse spinazie uit ons groentepakketje. (de AH gaf diepvriesspinazie aan, kan ook). Cannelloni kan je natuurlijk met van alles vullen, met ‘gewone’ gehakt-tomatensaus, met zalm, of vegetarisch met ricotta en spinazie. Het gerecht is ook erg makkelijk voor te bereiden. Wij gingen vanmiddag naar de dierentuin, vanochtend had ik de cannelloni gemaakt, het hoefde alleen nog even in de oven.

Ingrediënten (voor 4 personen)
olijfolie
300 gram rundergehakt
2 tenen knoflook
1 zak verse spinazie
1 pak verse lasagnebladen
1 zakje gemalen kaas belegen
2 tl gedroogde oregano
1 bekertje slagroom (125 ml)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen 1 el olie in een andere koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed uitlekken in een zeef of vergiet. Meng de spinazie met het gehakt. Verdeel een beetje spinazie-gehaktmengsel over elk lasagnevel en rol op, je kan eventueel een prikkertje gebruiken om de rolletjes bij elkaar te houden Als ze eenmaal tegen elkaar aanliggen, kunnen de prikkertjes eruit. Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas en de oregano. Bak de cannelloni 20 min. in het midden van de oven. 

cannelloni

cannelloni2

Share Button

7 reacties op “Wat eten we vandaag? Cannelloni!

  1. Jammie, lijkt me heerlijk!

  2. Heerlijk! ik ben gek op Cannelloni!

  3. Ziet er heeeerlijk uit! Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit cannelloni heb gegeten of gemaakt, dus dat moet ik maar eens gaan doen.

  4. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, maar dit klinkt makkelijk! Hoef je die vellen verse lasagne dus niet voor te koken, die zijn al zacht?

  5. Margo on 23/01/2013 at 21:03 said:

    Vol goede moed aan dit recept begonnen, maar wat bleek: precies het vakje van de verse lasagnevellen was leeg! (ws maakt iedereen op dit moment je recept ; )) Helaas had ik al de overige ingredienten in mijn mandje en had geen creatieve ingeving wat ik er anders mee kon maken. Heb toen verse grove pasta, een soort slakkenhuisjes gebruikt. Smaakte heerlijk, zag er alleen iets anders uit. Bedankt weer voor het delen!

  6. Gemaakt vandaag met mijn zoon super makkelijk en snel. Ik heb er nog een uitje doorgedaan. Leuk we moesten lachen om de titel “de pan van pien”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation