Wat eten we vandaag? Uiensoep!

Toen ik vorige week begon met het opruimen van mijn kookboeken en het sorteren van recepten, kwam ik dit heerlijke recept tegen in ‘Zonder pakjes en zakjes’ van Koken met Karin. En nu was het zo dat wij nog heel veel uien in huis hadden, goedkoop receptje dus, want verder heb je niet veel nodig. Heerlijk voor op een winterse dag met natuurlijk de welbekende broodjes met gesmolten kaas, mmm!

Ingrediënten (voor 4 personen)
6 grote uien
2 bouillonblokjes (groente of runder)
1 eetlepel bloem
50 gram boter
1 glas droge witte wijn
(oud) wit brood
geraspte kaas

Bereiding
Maak de uien schoon, bewaar alle schillen, kontjes en velletjes. Doe deze in een pan met water, zodat het net onder staat. Zet dit 10 minuten op een klein vuurtje. Snijd ondertussen de uien in ringen. Neem een pan met dikke bodem, smelt hierin de boter en fruit de uien zachtjes aan. Bak ongeveer 30 minuten, totdat ze zacht, gaar en lichtbruin zijn. Zeef het uienwater totdat je ongeveer een liter over hebt. Na 3o minuten doe je 1 eetlepel bloem bij de uiringen, bak de bloem even mee en blus af met een glas droge witte wijn. Roer goed door. Voeg hierna het uienwater en de bouillonblokjes toe. Laat 15 minuten pruttelen.

Doe de uiensoep in een grote soepkom, steek wat oud wit brood uit met een steker en leg deze in de soepkom, strooi hier wat geraspte kaas over en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden.

Klaar is Kees, een heerlijke warme winterse soep, eet smakelijk!

uiensoep

Share Button

2 reacties op “Wat eten we vandaag? Uiensoep!

  1. Ik lust geen ui, dus ook geen uiensoep. ;) Maar het is iig wel een heel makkelijk recept!

  2. Vind die kaas altijd het lekkerst aan uiensoep, hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation