Wat eten we vandaag? Pizzabrood met knoflookgarnalen!

Onlangs bedacht ik een systeem om eens wat meer te koken uit mijn kookboeken. Nu ik met zwangerschapsverlof ben heb ik alle tijd om mijn kookboeken eens door te spitten. Ik knipte verschillende kleuren papiertjes in kleine stukjes. Rood voor hoofdgerechten vlees, blauw voor hoofdgerechten vis, geel voor nagerechten en groen voor voorgerechten. Aan de bovenkant van het papiertje schreef ik de naam van het recept. Alle recepten die ik nog een keer wil maken hebben nu een briefje in mijn kookboeken. Vanochtend zat ik te denken, wat zullen we vanavond eens eten? Ik pakte wat kookboeken en liet mijn blik langs de papiertjes gaan, makkelijk! Zo kwam ik op dit recept.

Het is een recept uit Delicious. Het Kookboek. Ingedeeld bij het seizoen zomer. Dat vonden wij ook toen wij de eerste hap namen. Lekker fris door de citroen, er zou heel goed een glas droge witte wijn bijpassen en wij waanden ons al helemaal op ons balkon met een graad op 25.. Ow nee! Het is 25 graden kouder en het sneeuwt! Toch even lekker om in zomerse sferen te komen. In het kookboek staat het gerecht als hoofdgerecht gerubriceerd, wij vonden het meer een hapje. Na 2 stukken is de smaak veel hetzelfde en wil je eigenlijk wat anders. Ondanks dat toch een heerlijk recept!

pizzabrood met garnalen 2

Ingrediënten (hapje 8 personen, hoofdgerecht 4 personen)
60 ml olijfolie
8 tenen knoflook, gekneusd
30 gram bladpeterselieblaadjes
2 tl geraspte citroenschil
250 gram ricotta
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 baguettes
300 gram gram garnalen (ik gebruikte ook rivierkreeftjes)
eventueel gemengde salade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. (Als je afbak stokbroden gebruikt, bak de broden dan eerst even af). Doe de olie en de knoflook in een pannetje, zet deze op een laag vuur en verhit 2-3 minuten, zodat de knoflook zijn smaak afgeeft. Laat de olie zo 5 minuten staan. Haal de knoflook uit de pan, laat de olie erin zitten en pureer de knoflook met de peterselie en citoenrasp in de blender. Haal 1/4 deel uit de blender en voeg de ricotta en kaas toe. Meng alles goed. Smeer het ricottamengsel over de doorgesneden baguettes.

Zet de pan met de knoflookolie op middelhoog vuur en voeg de garnalen (of rivierkreeftjes) toe. Meng het overgebleven kruidenmengsel erdoor en verdeel over de stokbroodjes.

Bak 5-6 minuten in de oven. Eventueel met nog wat Parmezaanse kaas erover.

pizzabrood met garnalen

Share Button

5 reacties op “Wat eten we vandaag? Pizzabrood met knoflookgarnalen!

  1. Ohhh jammie, het ziet er heerlijk uit!

  2. Wat lijkt me dit lekker zeg!! Heeft al de goede ingrediënten!! Ik ga ‘m bookmarken!! :-)

    Groetjes, Tessa

  3. Dat ziet er heerlijk uit.

  4. Pingback: FBS - Uit de pan van Pien (1) - Geur van Maillard

  5. Pingback: FBS - Uit de pan van Pien (2) - Geur van Maillard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation