Wat eten we vandaag? Pasta met citroenkip!

Voor de trouwe lezers, ja, alweer een recept van Koken met Karin! Wat staan er toch makkelijke en lekkere recepten in haar kookboek. Vandaag de pasta met citroenkip! Fijn met allemaal verse ingrediënten zonder pakjes en zakjes.

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gram pasta
300 gram kipfilet
125 ml crème fraîche
1 citroen
2 knoflooktenen
2 takjes verse rozemarijn
1/2 bosje platte peterselie
1 tl mosterd
25 gram boter
zout en peper

pasta met citroenkip

Bereiding
Breng water voor de pasta aan de kook en kook de pasta gaar. Snijd intussen de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi met peper en zout. Rasp de schil van de citroen, snijd doormidden en pers 1 helft uit (de andere wordt niet gebruikt).
Ris de naalden los van de rozemarijn en hak fijn, net als de knofllooktenen. Hak alvast de peterselie grof. Verwarm de boter in een braadpan, fruit de knoflook op laag vuur glazig, samen met de rozemarijn. Doe de kip in de pan en bak goudbruin. Roer de citroenrasp en -sap, creme fraiche, mosterd en peterselie erdoor en laat de saus op hoog vuur even inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en meng in de braadpan door de saus.

Eet smakelijk!

pasta met citroenkip 2

Share Button

9 reacties op “Wat eten we vandaag? Pasta met citroenkip!

 1. Heerlijk! Welke groente heb je hierbij geserveerd? Leuk dat je zoveel aan t bloggen bent…

 2. @ Philippine Dit keer niks, lekker makkelijk op zondag! Ik zou er een lekkere tomatensalade of salade rucola bij serveren

 3. Hallo Pien, ontdekte net je lekkere kiprecept (nou ja van Karin dan ;-), altijd goed). Wil je met dit recept niet meedoen met het foodblogevent van deze maand. Het thema is Creatief met kip. Je moet dan wel even je bericht aanpassen. Lees er alles over op mijn blog: http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2013/01/foodblogevent-januari-2013.html

 4. Yum, dit lijkt me heerlijk!

 5. Pingback: Recept: Pasta met citroenkip | Welmoed Nederland

 6. Pingback: Tagliatelle met roomsaus! | De pan van Pien

 7. Ik heb het recept uitgeprobeerd en het was erg lekker!

 8. Lucia on 20/12/2015 at 19:15 said:

  Geweldig.
  Heerlijk.
  Tip?!
  Ik heb er wat geraspte italiaanse kaas over gestrooid
  Bedankt PienM

 9. tinus on 31/07/2019 at 22:55 said:

  met vegetarische ‘kip’stukjes ook yummie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation