Koolpakketjes

Een witte kool zat er in ons bio-pakketje deze week. Ik zou er snel een roerbakgerecht van maken of een koolsalade. Ik besloot eens te kijken op de site van Bio aan Huis, want hier staan ook regelmatig lekkere receptjes met de groente die in het pakket zitten. Ik liet mij inspireren en maakte de koolpakketjes. Ik deed er nog wat tomatenpuree bij voor de smeuïgheid en liet de gemberpoeder weg (daar hou ik niet zo van).

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 witte kool, 12 hele bladeren, de rest fijngesneden
2 eetlepels olie
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel kerriepoeder
1 blikje tomatenpuree
1 ei
400 gram gehakt
300 gram rijst
eventueel wat geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de losgehaalde bladeren van de kool. Breng een grote pan water aan de kook en doe 2-3 koolbladeren per keer in de pan en laat 3 minuten koken. Schep ze met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de rest van de kool fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de koolsnippers, het kerriepoeder en de tomatenpuree erbij en bak dit al omscheppend op hoog vuur 2 minuten mee. Laat iets afkoelen. Kneed het koolmengsel, het ei en een theelepel zout door het gehakt. Vorm met vochtige handen 12 gehaktballen. Vouw de koolbladeren om de gehaktballen en ze zet ze evt. vast met cocktailprikkers. Leg de koolpakketjes in de ingevette ovenschaal (bestrooi indien gewenst met geraspte kaas) en laat ze 30-40 minuten garen in de oven. Serveer met rijst.

koolpakketjes2

Share Button

4 reacties op “Koolpakketjes

  1. Sofieke on 29/01/2013 at 16:21 said:

    Jum! Ziet er goed uit! Ga ik zeker een keer maken!!

  2. Alexandra on 29/01/2013 at 17:11 said:

    En de vraag is nu: was het geslaagd of niet? :-)

  3. Das gezond zeg, ga ik ook uitproberen, ziet er lekker uit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation