Wat eten we vandaag? Witlofstamppotje met zalm!

Voor de derde keer witlof in ons pakket! Nu moet ik toch weer iets nieuws verzinnen, want wij eten nooit twee keer hetzelfde. Nee, dat is onzin, maar ik vind het leuk weer iets nieuws te bedenken. Dit keer niet via de Allerhande of andere blogs, maar zelf iets verzonnen. Wat zou er nu lekker smaken bij witlof? Zalm leek mij een goed idee en wat bleek? Een groot succes. Ik maakte van de witlof en aardappels een stamppotje, bakte de zalm in blokjes en garneerde met bieslook voor de kleur en de frisheid.

witlofstamppot

Ingredi├źnten (voor 2 personen)
500 gram aardappels
3 stronkjes witlof
1 bakje bieslook
300 gram zalm
melk
boter
peper en zout

Bereiding
Kook de aardappels gaar. Snijd ondertussen de witlof in stukjes, haal de harde kern eruit. Snijd de zalm in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit wat boter en/of olie in een koekenpan en roerbak hier kort de witlof in. Haal de witlof uit de pan en verhit opnieuw wat boter en/of olie en bak hierin de blokjes zalm zoals jij lekker vindt (ik hou van nog een beetje roze van binnen, anders wordt het zo droog). Als de aardappels gaar zijn voeg je wat melk en boter toe en stamp goed. Roer de witlof en wat fijngesneden bieslook door de gestampte aardappels, serveer op een mooi bord met de zalmblokjes en nog wat bieslook.

Smakelijk!

witlofstamppot2

Share Button

3 reacties op “Wat eten we vandaag? Witlofstamppotje met zalm!

  1. Dat ziet er heerlijk uit en wat origineel: witlofstampot!

  2. Hmmm… Misschien lust ik witlof op deze manier ook!

  3. Hmm, dit zit er heerlijk uit! Ik ben helemaal niet zo’n groot witlof fan (vind het lekker met ham/kaas uit de oven), maar dit lijkt me toch wel erg lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation